Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

Ta chansen att ta del av de senaste beprövade lösningarna inom Elektrifiering- och Hybrid-lösningar för Sjöfarten. Vi kommer även att titta in i vad som kommer inom en nära framtid. Här får du uppslag som hjälper dig att reducera utsläpp, möta regelverk och förbättra driften av din flotta. Ta chansen att träffa ABBs experter på detta seminarium, riktat just till Sjöfarten. Låt oss diskutera hur vi kan vässa Svensk Sjöfart ännu mer.
Jag ser mot att träffa dig 30 augusti kl 12:00 – 17:00 Lindholmen Visual Arena Lindholmspiren 5, 417 56 Göteborg
Anmäl dig gärna direkt, dock senast 17/8 anmäl dig här
Bästa hälsningar Jörgen Karlsson med kollegorna på ABB Marine

30 Augusti 2018 | Göteborg Agenda
12:00 – 13:00 Registrering och lunch 13:00 Seminariet startar Gästföreläsare | Energilager ombord som möjliggör noll utsläpp Vilka lösningar finns redan nu och vad är på gång. Vi delar med oss av erfarenheter Elektrisk kraftdistribution för Batteri eller Hybrid fartyg Detta är själva ryggraden i ett fartyg med elektrisk framdrift. Det är viktigt att designen blir optimal. Vi ger exempel på hur konvertering kan ske I befintligt fartyg såväl som vid nybyggnation Landanslutning som möjliggör noll utsläpp vid hamn Laddning är förstås nyckeln till att klara noll utsläpp vid hamn men även att för att fylla på energilagret ombord. Här får du ta del av utmaningar och lösningar som täcker hela kedjan från elnätet till “laddsladden”.
Gästföreläsare | Stena Line Bränsleceller i Marina applikationer Bränsleceller är på nästan allas läppar. Det är en intressant teknik som börja ta plats i Marina applikationer. Vi visar exempel på när bränsleceller är en del av kraftgenereringen ombord och vad man bör tänka på. Azipod® Eldrivet propellersystem Ett propellersystem utan växellådor, hög verkningsgrad och har lång drifttid. Vi visar applikationer där dessa system passar riktigt bra.
Digitalisering för Sjöfarten Alla pratar om Digitalisering. Vi har idag över 700 uppkopplade fartyg där vi genom dessa system bidrar med energieffektivisering och optimering under framdrift, viktiga besparingar för dig. Ta del av vad vi göra redan idag och vad vi ser är på gång inom Digitalisering för Sjöfarten
17:00 Seminariet slutar 17:00 – Miniutställning och mingel För dig som vill nätverka och titta närmare har vi en liten utställning där du kan få testa några Digital lösningar. Vi serverar även mingelmat

Till toppen