Carolina Kihlström blir ny verksamhetschef för Maritimt Forum, detta presenterades under firandet av Världssjöfartens dag.

– Vi känner att vi med Carolina har fått den positiva och kreativa resurs som vi saknat den senaste tiden. Nu sätter vi verkligen fart på den samlande kraften som Maritimt Forum med alla sina medlemsföretag utgör, säger Berit Blomqvist, ordförande för Maritimt Forum och vd Sveriges Skeppsmäklareförening.

Carolina Kihlström har en kandidatexamen i statsvetenskap från Lunds universitet och en masterexamen i International Administration and Global Governance från Göteborgs universitet, kompletterat med en utbildning PR Management och grafisk design från Berghs School of Communication. Men framför allt har hon i snart tio år brunnit för sjöfarten, med ett förflutet som koordinator på Lighthouse och sedan 2017 som kommunikationsansvarig och projektledare på Föreningen Svensk Sjöfart.

– Jag ser mycket fram emot att vara med och utveckla det maritima klustret i Sverige. Det maritima klustret är oerhört viktigt för hela Sverige och jag tror att det är genom att arbeta tillsammans som hela klustret blir starkare och kan växa. Jag har följt Maritimt Forum under många år och varit djupt involverad i Världssjöfartens dag, den Maritima Mötesplatsen under Almedalsveckan och i kontakterna med diverse olika aktörer. Nu känns det mycket spännande att ta ett helhetsansvar för de här områdena och få arbeta tillsammans med hela det maritima klustret, säger Carolina Kihlström.

Carolina Kihlström tillträder posten som verksamhetschef den första december.