Avdelningschef digitalisering sökes till Färjerederiet

Färjerederiet söker Avdelningschef för Digitalisering. De vill ha din ansökan senast den 18 januari.

Som ledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Om jobbet

Skulle det kännas spännande och utmanande att få leda den digitala transformationen i en samhällsviktig verksamhet, Sveriges största rederi? Färjerederiet står inför stora förändringar. Klassisk ”köra färja” med dieselmotorer genomgår en förändring mot elektrifiering, klimatanpassning, automatisering och digitalisering. Förändringarna påverkar de 750 medarbetarna, de 22 miljoner passagerarna och de 70 färjorna. I denna förändring inom sjöfarten är Färjerederiet i framkant, både jämfört med andra rederier i Sverige och i jämförelse med den internationella rederibranschen.

Vi söker nu en driven digitaliseringsansvarig ledare som kan hjälpa oss vidare på vår digitala resa. Förutom ansvar över rederiets traditionella IT-, och kommunikationsavdelningar, som idag består av åtta medarbetare, tillkommer det nya ansvarsområdet digital transformering av Färjerederiet. Rollen ingår i Färjerederiets ledningsgrupp och rapporterar direkt till rederichefen.

Som avdelningschef digitalisering i Färjerederiet ansvarar du för:

 • att vidareutveckla och digitalisera rederiets trafikinformation
 • den digitala transformationen av Färjerederiet
 • att förstå och utnyttja möjligheterna med att analysera stora informationsmängder, så kallad Big Data
 • att säkerställa att den dagliga IT-driften har en hög kvalitet och tillgänglighet i nära samarbetet med Trafikverkets IT-avdelning och underleverantörer
 • att identifiera informationsbehov samt effektivisera, systematisera, planera och utveckla intern och extern information i rederiet
 • innehållet och vidareutveckling av webb, intranät, sociala medier, film och pressmeddelanden
 • att utveckla, leda, planera och förvalta arbetet inom kommunikation- och IT-avdelningarna inklusive ledarskapet av åtta medarbetare

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har högskoleexamen inom relevant område
 • har erfarenhet av att driva förändringsarbete inom organisationer som genomgår en digital transformation/förändring
 • har flerårig arbetslivserfarenhet inom relevanta roller
 • har minst ett års erfarenhet i arbetsledande befattning
 • har erfarenhet av budgetansvar samt ekonomisk uppföljning
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet inom sjöfartsbranschen

Som ledare i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med 70 vägfärjor som trafikerar 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-01-18